stanna

Ska stanna på skolan i helgen med lite människor. Ska framförallt plugga en hel del men också umgås hade jag tänkt :) Ska ev. rida Pricken också, får se.

veckan

Hej! Har inte haft tid och ork att uppdatera i veckan, men kan berätta om lite vad som hänt dom senaste dagarna nu :)

måndag: Slapp skoldag. Hade endast engelska och psykologi. På psykologin disskuterade vi om utseendefixering. Väldigt intressant! På kvällen skulle jag egentligen rida Pricken. Men hade så mkt plugg så fick tyvärr tacka nej..
Pluggade som sagt till två prov istället.

tisdag: Red underbara Paradiso på morgonen. Vi jobbade skänkelvikningar och det gick hur bra som helst. Från början var hon dock stel och "flöt ut" en del i skänkelvikningarna, framförallt i vänster varv. Men efter ett tag flöt allt på bra och hon vart lösgjord och fin i sidorna och i formen. Är verkligen dökär i den hästen alltså! hur trevlig och fin som helst :')
Efter lunch hade vi matte och växt och djurliv.
På kvällen umgicks jag lite med goa vänner och pluggade.

onsdag: Hade matte direkt på morgon och gjorde då ett matteprov som jag fick MVG på! Sjukt stolt över mig själv, mitt allra första MVG någonsin och trodde faktist aldrig att jag skulle få det på just ett matte prov :)
Direkt efter matten hade vi arbete med häst och då gjorde vi också prov, om hästens färger och tecken. Gick hyffsat bra! Hoppas på ett VG iaf. Hade sedan utvecklingssamtal med Brita. Gick suveränt och ligger faktist inte efter i någonting längre. Har också 0% i frånvaro ;) Duktig flicka.
På kvällen åkte jag till kramfors med mina kära vänner. Köpte mat och lite gotta såklart.

torsdag: Bestämde mig (eller både jag fanny och emelie) att börja gå på den praktista trädgården som vi har som IV val på torsdagar eftersom vi riskerar ett streck på den kursen. Fick göra blom buketter och plantera paprika. Var riktigt skojjigt faktist så nu är motivationen på topp för att klara ett G i det!
Gjorde sedan ett till matteprov på mattetimmen och fick G på det. Så nu ligger jag inte efter någonting i matten längre utan ligger snarare före alla andra! haha.
Sista lektionen var naturkunskap och gjorde då ett prov om universum. Gick bra så hoppas på bra resultat.
Lyssnade på en föreläsning vid 3 tiden om LRG ungdom eller vad dom hette? Var iaf långtråkigt eftersom det inte intressar mig ett dugg.
Nu sitter jag här och ska kolla på BB!

Vart mycket prov i veckan men alla gick ju bra satt det var ingen fara :D

mina schabrak <3

Bara för att jag älskar mina schabrak så mycket och saknar att använda dom så lägger jag upp ett inlägg om dom :')


Blått lamicell.


grönt john whitkaker


vitt kingsland


blått scapa sports


brunt anna scarpati. med luva


ljusblått glen gordon

 
grönt exlusive horse wear


brunt lamicell. fast jag har med lita kanter

Tänkte hoppträna idag, men det blev lite små skutt bara då han var för het. Hade bara vanligt bett så hade inte sån kontroll som jag vill kunna ha när det är högre höjder. Han skötte sig bra annars iaf, formen och skritten i början kändes jätte bra :) Har inte några bilder därifrån men ;D
rött john whitaker. (fanny och sacke på bild)


padd från hööks. (mitt är ljusblått och grått)

Sen har jag ett svart märkeslöst schabrak också där det är broderat NRF och Julia Melinder :)

Tror inte jag har glömt nått nu :D






plugg och plugg

Nu har jag fått bort lite plugg iaf. Har gjort klart engelskauppgiften, psykologiuppgiften och så har jag pluggat till provet i hästens färger och tecken och till naturkunskapsprovet! Glömde matteboken hemma så får fixa matteuppgiften på måndag.

Nu ska jag kolla på big momma house 2 och sedan plugga mer till proven :):) hejsvejs!

pluggggg

Uppe tidigt som vanligt på lördagar, kan ju faktist bero på att jag går och lägger mig runt 22:00 kvällen innan haha ;)

Dagen består som sagt bara av plugg. Sedan i pauserna så blir det att kika några avsnitt BB, vampire diares och sen har jag även laddat ner Big Momma filmerna!

Så har ingenting mer att skriva idag. Hejs!


fredag

Kom hem från skolan idag och denna helg består endast av plugg! Har en psykologiuppgift en engelskauppgift och en matteuppgift att göra + ett prov i hästens färger och tecken att plugga till. 
Så jag hinner inte med utgång eller någonting i helgen!

Jag och fanny bestämde oss idag för att inte hyra häst från skolan i sommar. Jävligt tråkigt men det skulle bli så satans dyrt och sedan hade vi bara en vecka på oss att hitta stallplats också. Men det kommer fler tillfällen :)

Istället ska jag faktist ta mig ann Aetii i sommar. Han är 6 år nu och har byggt på sig sen sist jag red honom. Så han ska bort med tjockmagen,få upp konditionen och bygga muskler igen innan sommaren är slut. ska bli sjukt kul :):) Lill tian, världens goaste och knasigaste ponny!




Tisdagens Ridpass

Har inte hunnit uppdaterat något men hade tänkt att skriva om träningen i tisdags nu iaf.

Vi hade hoppning och jag fick rida lilla Cardegan.

På framridningen var han väldigt stel men blev fin i när vi började hoppa. Vi jobbade galoppsprång idag. Hade tre hinder framme med 7,5 m imellan, ungefär 4,5 galoppsprång normalt. Först skulle vi rida på 5 språng och sedan på 6. Vart jävligt mycket man fick hålla ihop och korta men det gick galant iaf, han var hyffsat lätt att sätta tillbaka faktist, vilket jag inte trodde eftersom han var helt crazy sist jag hoppade honom. Sedan skulle vi rida på 4 och då vart lilleman jävligt taggad, så vi fick in 3 ibland haha. Och efter hindren ville han bocka och busa såklart ;) Som högst låg hindren på lite över 1 meter tror jag. Cardegan vad iaf sjukt fin, lite för övertaggad och pigg när det vart högre hinder men han var skit skojj att hoppa idag :D

dagens outfit:

kingsland strumpor
tretornstövlar
mountainhorse ridbyxor
blå tröja från cubus
nordvik jacka
charles owen jw hjälm


cardegan sist jag red honom :)

ny telefon

Detta är min nya telefon :D En J10i2. Den verkar jätte bra hitils och har sköna knappar att smsa på ;)


today

Sitter hemma hos älskling och jag har nyss vaknat, kan inte somna om heller så då satt jag mig här och lät Linus sova vidare.

Var ju på bio igår och såg "hur många lingon finns det i världen" och den var helt jävla underbar! Så sjukt go och fin handling men den var även sorlig så man fick någon tår i ögat :') Lätt min nya favoritfilm iaf!!

Dagens planer är inte direkt speciella, ska väl hem och någon timme och då svänga förbi Birsta för att lämna tillbaka min helt NYA telefon som inte går att starta..Måttligt less eftersom jag fick det sista rosa exemplaret men måste nu byta till en svart :( Senare idag blir det bara chill framför daton och tven. hörs






kingsland

Frame Knee Sock

Fick med mig tre par kingsland strumpor fån equeen idag. Ser ut ungefär sådär fast med grå fot och så är dom marinblå :)

staden

drar in till stan med mammsen för att köpa en ny telefon åt mig. Min skärm har gått sönder så jag ser ingenting när jag smsar eller nått :P Ska lämna in mina ridstövlar på lagning också + köpa nått par ridstrrumpor.

Sedan åker jag till Linus och ikväll ska vi på bio. Vet dock inte vad vi ska se än men lutar åt "hur många lingon finns det i världen" :) Sover antagligen hos honom ikväll också, mys!

byebye


slänger upp en cambild också, hoho

Hoppning Film

Här är filmen sen förra fredagen på K :) Hon blir lite springig ibland osv och det är mycket som behöver bättras men hon är ju som sagt en bebis fortfarande.



header

Till helgen så kommer en ny header upp på bloggen! Min kära vän Timmy har lovat att hjälpa mig :') tack bubben!

sällskap

Fick sällskap medans jag mockade idag, goa lilla stallkissemissen!




uppdatering

Har inte uppdaterat något på hela veckan men har inte haft något att skriva helt enkelt. Red inte i tisdags då jag hade slagit i huvudet i helgen (klant) och det är väl ridningen som brukar vara intressant att läsa om haha.

Igår gjorde jag iaf klar en hästannons som vi hade som uppgift. Den vart hyffsat bra tycker jag och det var väldigt roligt! 

Idag hade vi stallskötsel och arbete med häst. Stallet gjorde vi klart på en timme och vi var bara 5 stycken, cred till oss tjejer!
Sedan så skulle vi linda rollens och zonnys ben.. jag har inte lindat på ca 5 år så kan ju inte säga att det vart direkt snyggt. Men nu kommer jag iaf ihåg hur man gör ;) Man har ju som sagt haft fanny i alla år som hjälpt en att linda.. illa julia!

Nu sitter jag på skolan och ska åka hem om nån timme med Emelie. Verkar inte bli någon hoppning på k i helgen men till veckan är det hoppning på skolan iaf :D roligt ska det bli!

Kan slänga upp dagens "stalloutfit" och en bild på rollens vackra lindade ben ;)


whitaker ridbyxor, ridstrumpor från hööks, fannys tjocktröja,
nordvik jacka och mountain horse stallskor


jag som lindade benet till höger.. lite duktig var jag ju iaf (a)

film

Filmen på Kimberley kommer till helgen, är på skolan nu så kan inte fixa den här.

 Blir kanske en hoppträning med henne i helgen också :)


fail

Haha jag vann en failbild tävling hos snobbryttarna.blogg.se för någon dag sen ;)

detta var bilden som jag skickade in!
hahah så grymt ful


hoppning

Hoppade ju K litegran idag. Vart inte så mycket eller så högt eftersom underlaget inte är på topp, men lite fick hon hoppa iaf  :)

Ställde upp en liten studsserie med två hinder och sedan två galopp språng till ett vanligt räcke. Rullade på det några gånger och hon kändes väldigt fint! Hoppade lite osäkert från början men sedan släppte det. Studsen tyckte hon var väldigt roligt och det var även nyttigt för henne eftersom hon behöver backa av lite mer och hoppa mer med ryggen. Höjden låg väl på 50 cm på studsen och ca 70-80 cm på räcket som högst. :) Duktig tjej var hon iaf idag!

Film och bilder kommer :)


idag

Nu har jag bytt om till ridkläder och ska åka iväg och rida Kimberley :) Fanny följer även med och ska rida Nova :D

hörs sen

tisdag

Vart ingen hoppning på kimberley idag men blir det troligtvis i helgen istället. Så idag har jag bara myst med älskling :)

Imorgon blir det plugg på morgonen innan jag åker in till stan för syntest, hoppas jag har liite dålig syn iaf för då får jag linser av mamma haha, nämen jag har nog rätt dålig syn eftersom jag knappt ser från långt håll. Ska även fixa ett legg till mig (bättre sent än aldrig) .

Juste! Fick med mig en snygg vårjacka och 3 par nagellack hem igår från stan också :) super nöjd!


today

Idag blir det staden med fanny. Ska inte köpa nått speciellt då jag inte har så mycket pengar men ska väl kolla liter iaf. Efter det så åker jag till älskling :)

Imorgon blir det troligtvis hoppning med Kimberley på färsta, kul!

hjälmar

Var på equeen idag och provade hjälmar.

Charles owen ayr8 och leathern satt förjävligt och jag såg ut som ett ägg i båda två så dom är uteslutna. Provade då en likadan som jag har fast i en större storlek och den satt perfekt! Så jag kommer beställa en sån fast utan john whitaker autografen på baksidan av hjälmen. Alltså blir det en helt vanlig svart charles owen wellington :)

Får se om jag säljer min som jag har nu eller behåller den!


bilder


Ibland går hon bakom hand och "krullar" ihop sig som ni nog ser men hon har inte riktigt orken att hålla den korrekta form jag vill att hon ska gå i hela tiden. Men det jobbar vi som sagt på! :)





såhär hon blir när hon skiter i en ;) bitchponny!







Sån sjukt läcker och härlig ponny! :D

kimberley

Åkte till Kimberley direkt när vi kommit till sundsvall idag (har varit uppe hos farmor och farfar i några dagar).

Det var ett dressyrpass i paddocken med bommar inlagt som stog på schemat, Tilda red med på Nova. 

Från början var hon jävligt okoncentrerad och sket i mig totalt, allt förutom mig var intressant om man säger så ;) Hon var bla stel i sidorna och ville inte arbeta alls. Men försökte då att hålla henne sysselsatt hela tiden, vart mycket halter, övergångar, tempoväxlingar, ryggningar osv. Efter ett tag så gick det bättre och i slutet vart hon väldigt fin och avlslappnad. Dock har hon svårt att hålla formen hela tiden men det kommer! Är faktist riktigt nöjd över henne idag även fast hon var jävligt jobbig från början :) Vart inte så mycket galopp då paddockens underlag sög, så fokuserade mest på traven.



Mer bilder kommer i ett annat inlägg.


lovet

Blir rätt mycket ridning nu på lovet faktist!
Jag ska bla hjälpa till att rida Kimberley några extra dagar förutom hoppningen och åka till min gamla foderponny tian och rida honom. trevligt trevligt :)


ridning

Red lektion på skolan igår. Fick prova Paradiso som jag jag tyckte var en riktigt trevlig dam ;)

Vi var bara tre i gruppen och skulle rida med superkorta stigläder hela passet och stå i lätt sits i traven och galoppen! Fifan vad ont det gjorde i benen kan jag lova.. i slutet hade vi även en tävling om vem som kunde stå längst i galopp, tror jag och sofi hållde på i minst 10 min innan jag var tvungen att ge upp haha :) Men det var himla roligt och bra träning kan jag lova.

Hann inte "känna" av disan så mycket eftersom vi stog i lätt sits hela tiden och jag höll på att dö typ.. men travade av henne i slutet iaf och hon hade lite svårt att bli lägre i formen vad jag kände och flöt även ut lite på ytter men var annars fin! Vill gärna rida henne fler gånger!

RSS 2.0