Film

Jag och Pricken idag.

För er som inte vet så är Pricken ett varmblod född 99 som jag hjälper till att rida åt en tjej. :)




Musiken försvan :/ orkar inte fixa om det nu men kan göra det någon annan dag!

Ridpass

Red Pricken förut och han var jätte fin. Fanny intruerade mig, alltid lättare när folk säger till vad man ska göra bättre osv. Red mycket volter och tanken var att han skulle jobba mer med bakdelen, vilket han gjorde vissa stunder. Han är ganska "seg" där bak så man behöver rida rejält för att få power där, mycket säte, ben och förhållningar. Men när man får igång baken på honom så blir han superduperfin!

Red även kravlöst i galopp och det gick helt okej :)

Film kommer!

Ingen skola

Idag så hade vattnet på skolan frysit = ingen skola. Grymt skönt! Så därför mockade och fyllde jag vatten åt pricken förut idag. Nu har vattnet kommit tillbaka så vi får mat iaf. Efter middagen blir det ett pass för Pricken i ridhuset och sedan ska jag fixa klart stallet :)

Film på pricken kommer förhoppningsvis!

//Julia

skolan

Ikväll åker vi upp till skolan igen. så hoppas på bättre uppdatering! :)


Hoppklipp

Här kommer ett klipp när vi tar ett skutt :) haha klaga inte på sitsen!




Bilder

Hade inga ridkläder hemma förutom en hjälm så blev inte allt för snygg outfit ;) Red även i dressyrsadel!

Kimberley är iaf ett sto född 2006. Hon är inte hoppat på lite mer än en månad så vi tog det lugnt :)








snygg sits haha



//Julia


hoppning

Red Kimberley idag. Sjukt fin ponny verkligen!
Dock var hon rätt tjurig av sig och hade svårt att hålla formen från början och jobba korekt med bakdelen vissa stunder men annars var hon jätte fin. Hoppade lite småskutt och hon var pigg och tyckte det var roligt. Lät henne bestämma avstånden själv från början men sedan gick avstånden att reglera lätt.
Ska även hoppa henne nästa vecka och då blir nog lite högre hinder iaf! :)

Bilder kommer och kanske film!

As fin ponny har du tilda! :D 

helgen

Blir ingen ridning idag och imorgon men Tilda frågade om jag ville hoppa hennes ponny på söndag :) Så blir nog att göra det! Sjukt fin ponny har hon iaf!

//Julia

Rundtur Nordvik



Här är en film på lite av våran skola :) gården alltså!

Bilder på pricken

Här kommer några bilder på hästen jag red igår och som jag även ska fortsätta rida! :)





Vart bara en ridbild och ingen film då kamran dog.. men fixar det nästa vecka :)


//Julia

today

Idag på lektionen så red jag Dexter. En sur och söt skimmel valack. Var inte min typ av häst alls och det gick inge bra heller, fick knappt någon hjälp så sket i det typ. Det ända posetiva var väl i galoppen på slutet när vi tränade enkla byten, då var han fin:) Mer har jag inte och skriva :P

Sedan vart det tolkning igen fast denna gång på Tilly :D Hon skötte sig bra!

Bilder på dexter sen idag:












han är ju fin imellanåt iaf!

//Julia




Tolkning och ridning

Idag så bestämde jag fanny och emelie att vi skulle tolka efter lilla carre, så vi hämtade en madrass och satte på tolkselen och gav oss iväg. Det var skit roligt och carrebarre vad hur duktig som helst! :D vi var ute i ca 40 min i det fina vädret ;)
Vi filmade även två filmer då varav en är en rundvisning på skolan, dock ganska suddig och mörk men den duger i strid så hade tänkt att ladda upp dom här på bloggen sen!

Sedan så red jag Pricken, en tjej som går i tvåans häst. Han är ett varmblog född 99. Från början var han seg, stel och stannade hela tiden men sedan blev han jätte fin tycker jag. Skrittade och travade endast och försökte få honom att slappa av och jobba mer med bakkärran. Tycker att jag lyckades helt ok för att vara första gången iaf! :) Han var jävligt mycket häst att rida med sjukt rolig!

Kommer några bilder sen :)

//Julia

Skylark

Var och hälsade på min fd ponny Skylark förra helgen. Var så roligt för hon är fortfarande lika fin,  glad, gosig och pussig :') min lilla plutt! Har bestämt mig för att om hon är till salu längre fram i framtiden så köper jag tillbaka henne för det är verkligen en ponny som är värd allt och hon har som sagt flyttat runt hur mycket som helst :/

Här är några bilder :)






världens sötaste lilla ponny!

tisdagens ridpass

I tisdags red jag ännu en häst jag inte ridit förut. Denna gång vart det Cardegan, en mörkbrun valack, mer vet jag inte haha. Tycker inte han sett så märkvärdig ut när andra i min grupp ridit honom, men jag hade verkligen fel!

Från början var han stel, seg och hård i munnen. Så jag jobbade väldigt mycket lösgörande, ställde igenom honom i båda varven och red mycket volter. Det tog ett tag innan det släppte men i slutet måste jag säga att det var en helt annan häst, mjuk och fin i hela kroppen och han trampade på riktigt bra! :) Vi hoppade lite smått också, först en studsserie och sedan en snäv sväng mot två cavaletti bommar som stog en bit ifrån varandra. Studsen gick bra men över bommarna så var det race typ haha.. nämen han kutade igenom det från början och jag bara flög med xD Men efter lite hjälp från Elena så fick vi till det hyffsat tycker jag. Jag "red" galoppen hela tiden och var lugnade med överlivet och det hjälpte även honom att bli lugnare. Han tyckte helt enkelt det var roligt att få springa fooort ;)

Nu vart texten väldigt lång men jag gillade även Cardegan otroligt mycket, kanske mest av alla! Tror inte det är nån häst på skolan som jag inte tyckt om faktist, haha alla är så fina :)

Här kommer några bilder







Sista bilden är på emma-pascha sofie-charly och jag-cardegan :)


Red Recitando

Här kommer några bilder på mig och en av skolans hästar Red Recitando även "red" som han kallas. En valack född 1999 och har gått 1,45 hoppning om jag inte minns fel :) En av mina favoriter helt klart! Jätte rolig och fin att rida :)





Today

Idag hade vi först stallskötsel, vi var 5 stycken tror jag och vi gjorde klart stallet på mindre än en timme! Riktigt bra gjort ;)

Sedan hade vi praktist arbete med häst och idag skulle vi klippa samiron och rycka manen på Patricia och Cigoria. Samiron fick bort all tjockpäls och Patricia såg ut som ett troll när vi var klar ;) haha lyckat!

I helgen blir det ingen uppdatering eftersom detta är en hästblogg. Kan hända att emelie uppdaterar om hon rider carre :)

Men imorgon hade jag tänkt att hälsa på min gammla ponny Skylark! kanske kommer bilder :)

//Julia

outfit

Dagens outfit vid ridning:





Ridstövlar: mountain horse richmon rider
ridbyxor: john whitaker
jacka: softshell med massa tryck
väst: norhtbrook
hjälm: charles owen john whitaker


Outfit efter ridning:





Skor: converse
byxor: veromoda
kofta: adidas
halsduk: gina tricot
skinnjacka: cubus
mössa: kingsland


dagens ridpass

Red idag på skolan. Hade Samiron även kallad Sammi. En stor kille född 00 tror jag?
Vi jobbade framdelsvändningar och från början vart det missförstånd så det vart bakdelsvändningar istället haha. Men sedan fick vi till det och han vart riktigt fin :)
Från början i traven så var han ryckig i munnen och ville komma ifrån arbetet, men sen höll jag igång honom hela tiden och rörde mer på bettet, då vart han lägre och ärligare i formen och jag fick ihop honom mer. Även i galoppen gjorde jag samma sak och han var så fin så!

En häst som verkligen faller mig i smaken, pigg och frammåt men ändå lyhörd och lätt att ta tillbaka!:)

Här kommer några bilder på honom från förra ägaren tror jag. hittade dom på google iaf :)





//Julia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0