pricken

Det gick hyffsat bra att rida pricken idag. Red först ut en sväng med emma och elin och sedan blev det lite travjobb i ridhuset. Ute skötte han sig bra, var lite tittig och pigg men inget mer, i ridhuset dock så var han väldigt spänd och allting runt omkring honom var jätte läskigt.. så försökte mest få honom att gå på spåret och koncentrera sig på mig. Gick bättre efter ett tag och då kändes han även fin i formen också! :)


kung väder

Kom nyss upp från privatstallet. Där har jag mockat, fyllt vatten och packat hö åt Pricken.

Efter middagen så blir den en ridtur i det underbara vädret med emma och elin! :)

ingen hoppning

Det blev ingen hoppning idag pga att paddocken skulle fixas eller något sådant, synd för jag var jävligt ridsugen och kimpan hade behövt hoppas eftersom hon var lite osäker förra gången, men tilda får fixa det! :)

Istället ska jag plugga och ta en springrunda idag. Även se några avsnitt av heroes :) Åker upp till skolan imorgon och har även Pricken då, så får se vad vi hittar på för skojj ;)


shopping

Var på equeen idag och shoppade lite. Bla ett par mountainhorse ridbyxor, ett dressyrspö, vantar, charles owen hjälmpåse, ridstrumpor och lite andra småprylar. Var 50% på allting i butiken eftersom dom plockat ut nästan allting till mässan i göteborg så det blev hyffsat billigt!

Mycket nöjd med ridbyxorna iaf, dom var as sköna och snygga! :D


Ridbyxorna!

dålig uppdatering

Har inte orkat uppdaterat något men har inte gjort så mycket heller. Var ju som sagt på noliamässan i tisdags och hade även hand om pricken den dagen, det var så kallt så det vart ingen ridning men mockade och så iaf. Sen tog jag ut honom på onsdag morgon. Igår vart det paradisbadet med goa vänner och det var as roligt ;) 

Idag har jag inte gjort något förutom skolan. 

Imorgon blir det hemfärd och i helgen ska jag kolla på en ny hjälm och köpa ett par till jw brallor och på söndag blir det hoppning med lilla kimpan!


morgondagens planer

Är att först åka in till stan för att gå på noliamässan med klassen och efter det åka tillbaka till skolan. Har pricken imorgon också så han ska ridas och fixas åt. Sen blir det väl bara att umgås med pojkvän och vänner :)

allmänt

Har gjort kategorier nu där jag lägger upp olika inlägg :) Ska också göra en ny presentation om mig själv eftersom jag rider andra hästar nu och för att jag driver bloggen själv! Måste även göra en ny design. Så om någon är sugen så varsegod :D

veckans planer inom hästväg

Är att troligtvis ta hand om Pricken en eller fler dagar och sedan hoppa Kimpan till helgen :) Blir ingen ridning på skolans pollar eftersom vi har frilufsdag på tisdag.

dagens planer

är att se på ponnyakuten,vampire diares och några avsnitt av heroes. Sedan gå en promenad och plugga :) Hoppas att älskling kan komma ikväll också!

film

Här kommer filmen sen idag!



bilder

Bilder från idag kommer nu.





kimpan flyger






hoppar kanske liiite högt över hindret?

Söttjejen!

//Julia

hoppning

Idag hoppade vi fem och en halvan och sedan en galoppbom,hinder,galoppbom, skulle blivit bana men fick inte plats. Från började gjorde hon sina bäbishopp och slog upp skallen hela tiden, jävligt jobbigt då det är så svårt att hänga med :o Men sedan slutade hon med det och hoppade jätte fint, bara ryggen som fattas!

Hoppade nått språng upp mot 1 meter och det gick bra. Men sedan stannade hon en gång så jag flög av haha, och efter det var hon rädd och osäker så hon fortsatte att stanna. Men då sänkte vi ner lite och jag "peppade" henne genom allt några gånger och då gick det mycket bättre. Höjde upp sen igen och då gick det bra! Hon är så söt lillbäbisen :') Blir så glad när man berömmer henne mycket! Men hon fick som sagt tillbaka glöden sen och då gav vi oss :) Hon är ju inte hoppad så super mycket så det är bara rutinen som fattas. Hon har iaf respekt för hinder och bommarna och det är väldigt bra.

Bilder och film kommer sen!

//Julia


kimberley

Nu åker jag iväg till sörnacksta för att rida Kimberley. Idag ska vi som sagt hoppa en liten bana! :)

Bilder och förhoppningsvis film kommer sen!

//Julia


tävling



http://warnmark.blogg.se/2011/february/bloggtavling-vinn-benlindor-fran-john-whitak.html#comment

Tävling



var med du också!

http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment


jour och kimberley

Jouren i helgen blev inställd pga många olika anledningar. Så nu får inte vi ettor ha jour längre, rätt så skönt faktist.

Så då blir det hoppning på kimpan i helgen ändå! :)


dagen

Kan berätta dagen kort: Gick inte på första lektionen som var praktisk trädgård pga att jag hade skit ont i halsen. Men pallrade mig upp till dom andra som var matte, naturkunskap och arbetsmiljö och säkerhet. På sista lektionen hade vi en redovisning om "arbetslivet" typ, gick helt ok tycker jag :) Lite krångligt att förstå allt men det är väldigt intressesant!

Skulle ridit lille pricken idag men har så satans ont i halsen och hosta så skippar det.


Hej och Hejdå!

Har inte haft någon blogglust eftersom den här bloggen bara handlar om hästar, och jag rider max 3 gånger i veckan så det känns lite onödigt. Köper inte mycket utrustning alls nu för tiden heller så jag säger hejdå till denna blogg, från och med nu hittar ni mig på

www.ffannylundstedt.blogg.se

-
Här kommer jag blogga om allt. Kommer skriva precis vad jag känner för, både om mig själv, hästar, smink och killar.


HAHAHA närå, fan vad jullo kommer garvÄ när hon läser det här (Y)



Nä men den kommer handla om allt, alltså inte om bara hästar trots att de säkert kommer vara den största delen av den :) Designen ska fixas, hoppas bloggen är igång tills i helgen :)


Så, hejdå jumpchicks.
kommer sakna ditt fina namn...

Hjälmar

Min älskade hjälm har blivit för liten så det är dags att köpa en ny. Dock vet jag inte om jag ska köpa en likadan alltså en charles owen jw. Eller om man ska prova sig på charles owen ayr8. Är även sugen på en charles owen ayr8 leather. Vad tycker ni?



Den jag har, charles owen john whitaker?



charles owen ayr8?


eller charles owen ayr8 leather?

ensam

Är helt ensam... nejdå men fanny har åkt hem för hon är sjuk, emelie är i stallet hos pollen sin och Linus gymmar.. Så jag sitter här själv på rummet och funderar på att gå ut till allt folk, men orkar jag verkligen det? Tveksamt!

Klockan sju är det husmöte.. undra hur det går ;)


mer uppdatering

Hade tänkt att börja skriva om vad jag gör på dagarna för att det ska bli lite mer och bättre uppdatering. Går ju som sagt en hästinriktning så det kan ju vara intressant att läsa för dom som är intresserade! :)

Idag hade jag först matte på morgonen och sedan arbete med häst. Det är en kurs som vi har både teoretiskt och praktiskt i. Nu har vi teoretiskt men sedan när det blir varmare så byter vi.
Hade redovisning idag om en ras vi skulle söka fakta om. Jag redovisade om Hackneyponnyn och det gick rätt så bra. Sen så pratade vi om hästens färger, sjuuukt vad det finns många färger ändå! Men det är roligt och intressant att jobba om :) Efter lunchen var det dags för idrott och det blev ett svettigt pass i gymmet. Vi jobbade självständigt och jag jobbade mest ben och mage. Det är där jag tappat så jävla mycket muskler nu när jag inte har häst längre!

Dagen slutade med engelska som vi fick en uppgift i och sen fick vi gå. Skön dag!


Bilder på Cigoria









Tisdagens ridpass

Igår var det ridning och jag fick Cigoria. Ett sto född 00 eller nått sånt.

Vi gjorde ungefär samma sak som förra veckan, red mycket på volten. Cigoria var verkligen jätte trevlig och fin att rida! Vi jobbade rätt mycket tempoväxlingar i trav och galopp också, vilket gick rätt bra, ibland vart det lite avbrytningar osv men hon kändes fin hela tiden. Hon är lätt att samla upp men har även lätt att öka, även om hon studdsar och har sig lite i galoppen ;) Från början av passet var hon rätt "på" också men efter ett tag lugnade hon ner sig. Det vart mest nedsittning igår med och det känns idag kan jag lova! Har träningsvärk i benen, magen och armarna haha.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva för jag har rätt dåligt minne, men det var roligt att rida igår och Cigoria är så himla trevlig!!

Har jour på skolan i helgen så blir ingen hoppning på Kimberley som sagt, men kanske uppdaterar lite här :)

//Julia

ingen hoppning

Det blev ingen hoppning idag pga att det inte var skottat borta i Tildas stall. Det blir heller inget nästa helg då jag har jour på skolan så vi får skjuta fram tävlingen. Synd eftersom kimberley känts så fin!
Menmen sånt händer :)

//Julia

Älskade lotus

Här är några bilder på min förra ponny Lotus, jag och min lillasyster när vi var ute på en skritttur!






helgen

Helgens planer inom hästväg är att troligtvis åka in till equeens imorgon för att köpa ett par till jw brallor.

Sedan på söndag är det hoppning på Kimberley igen. Denna gång ska vi ställa ihop en liten bana för att se om hon är redo för en träningstävling i slutet av februari, kan blir skojj! :)




Ridlektion

Idag var det lektion på skolan som gällde. Vi har nu bytt ridlärare från Elena till Sara så idag var första gången vi red för henne. Jag fick rida rollen (landrover) och han är så himla fin!

Vi fick först rida fram själva så hon kunde se lite hur vi red osv, och sedan hade hon lektion. Vi red mycket på volten och satt ner typ hela tiden, jobbigt haha men så jävla nyttigt och bra. Vi tränade också på att sitta på rätt sittben (vilket jag redan kan men bra för dom i gruppen som inte kan det). Rollen jobbade på bra mest hela tiden och kändes väldigt fin i formen, ibland ramlar han ut på ytter men annars var det inge mer med det. Jag fick kritik för mina händer som jag lägger ner,blicken och att jag ska trycka fram magen mer när jag rider tror jag? Men det är bra att jag får hjälp med det för annars blir man så hemmablind. I galoppen så höll rollen på att studsa,kicka hoppa rakt upp i luften och greja. Men fick till det efter ett tag genom att hålla honom aktiv hela tiden, tex ställa innåt osv. knaspolle!

Är nöjd med passet idag och Sara var väldigt rolig att rida för! :D

Bilder

Bilderna är suddiga och dåliga (tagna av min pojkvän hehe) men det är bättre än ingenting!






ridpasset

Red ju som sagt Pricken idag. Tänkte rida ut men det hann bli för mörkt och sen var det jävligt kallt också så det fick bli ridhuset istället. Red inte så länge utan kände mest av honom lite idag, red lite volter, ställde och böjde, flyttade sidles osv. Jobbade även galoppen idag och tycker det gick bra även fast han har "travargalopp". Det som var negativt idag var nog att han var lite seg och inte var så jätte sugen på att jobba ;) men alla har sånna dagar!

Bilder kommer! :)

//Julia

Pricken

Idag har jag Pricken.
Vet dock inte vad han ska få göra idag men funderar på att rida ut en sväng. Skritt och trav blir det eftersom han inte har några dojjor.
Uppdaterar senare!

//Julia

Filmklipp


Bilder








bebishopp!



också nått slags bebishopp, haha hon typ skjuter upp huvet och hoppar bara rätt iväg..

mobba inte mina miner, vet att dom är hemska!!!



Kimberley

Red som sagt Kimberley idag igen. är väldigt nöjd med henne :) Men hon har så lätt att krulla ihop sig i halsen och bara skita i arbetet så därför red jag lite övergångar, tempoväxlingar och jobbade mycket med sätet och var mer stilla med handen. Då tycker jag att det blev lite skillnad iaf, men det är lite klurigt att rida henne faktist! 

Hon var rätt tjaffsig i munnen idag också, kan vara bettet som är rätt mycket förstort eller pullargrimman hon inte gillade, vet faktist inte.

I hoppningen var hon väldigt fin. Från början vart det mycket bäbissprång men sedan blev det bättre. Hoppade först ett litet kryss snettigenom och sedan två hinder på spåret, ett kryss och sedan ett räcke som vi höjde eftersom. Högsta språnget var runt 70-80 cm tror jag och det var inget problem för henne heller. Hon tyckte det var jätte roligt och hoppade fint, tekniken blir bättre och bättre ju mer hon tar i!

Dock måste jag bättra min egen hoppsits haha.. dyker lätt och tårna pekar rätt ut. Får skylla på att jag inte hoppar lika ofta nu för tiden när jag inte har egen polle. Men jag får träna ;)



fler bilder och även ett hoppklipp kommer senare!

fredag

dålig uppdatering kan man ju lugnt säga men har inte gjort något inom hästväg.

Idag hade vi iaf stallskötsel och sedan arbete med häst. Vi skulle knoppa och jag lyckades göra 2 knoppar ;) haha g-rym tjej!

På söndag blire att hoppa kimberley igen, denna gång med hoppsadel och riktiga ridkläder ;)

//Julia

RSS 2.0